Nannerl, La Soeur De Mozart (René Féret, 2011)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

nannerl

In het kostuumdrama Nannerl, La Soeur De Mozart geeft regisseur René Féret zijn oudste dochter Marie de titelrol. Marie is echter geen geboren actrice.

Marie Féret lijkt zich weinig comfortabel te voelen en maakt soms onbedoeld een afwezige indruk. Misschien is ze expres om die reden gecast. Ze speelt immers een jonge vrouw in de schaduw van haar beroemde broertje Mozart (David Moreau). Haar gebrek aan uitstraling is extra merkbaar wanneer de actrice tegenover haar jongere zus staat.

De familie Mozart verblijft tijdens een Europese tournee vanwege koetspech een paar dagen tussen de nonnen. Daar raakt Nannerl bevriend met een van de dochters van de Franse koning. Zonder al te veel toe hoeven acteren, weet Lisa Féret als prinses Louise de France haar verlangen naar vriendschap over te brengen. Ik vergat bij al haar scènes de aanwezigheid van haar oudere zus.

De enige die Nannerl overtuigend weet neer te zetten is componist Marie-Jeanne Serrero. Er is niets overbleven van Nannerls composities, maar Serrero doet met een concert voor kamerorkest geloven dat de zus van Mozart zelf ook geen onverdienstelijke componist was.

7/10