Galaxy Of Terror (Bruce D. Clark, 1981)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

galaxyofterror

Galaxy Of Terror is een schaamteloze rip-off van Alien onder auspiciën van B-filmproducer Roger Corman en met een budget waarmee je net aan een kaascommercial kunt draaien.

De jonge filmcrew onder leiding van fanatieke production designer James ‘Avatar’ Cameron gaat vindingrijk om met de beperkte middelen en gebruikt onder meer omgekeerde hamburgerverpakkingen om het interieur van ruimteschip Quest aan te kleden. De monsters, bloederige sterfgevallen en het beetje bloot (milk the tits, zou de altijd commercieel denkende Corman zeer oneerbiedig zeggen) zijn voornamelijk bedoeld voor mannelijk publiek met permanente jeugdpuisten.

Deze goedkope productie is filmhistorisch toch interessant, vanwege de aanwezigheid van Cameron, latere Oscarwinnaars Dennis en Robert Skotak, en een jonge Robert ‘Freddy Krueger’ Englund. De bijrollen zijn vreemd genoeg sterker bezet dan de hoofdrollen. Cultliefhebbers herkennen David Lynch-actrice Grace Zabriskie (o.a. de moeder van Laura Palmer in Twin Peaks) en de pokdalige boevenkop van acteur Sid Haig (o.a. Spider Baby en House Of 1000 Corpses). De voorbeeldige uitgave op het Amerikaanse label Shout! Factory komt om van de extra’s.

7/10