A New Tattoo + Hearts & Minds & Crooked Beats

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Zaterdag 27 januari 2024 vindt in het Patronaat te Haarlem het muziekfestival A New Tattoo plaats, een benefietavond als eerbetoon aan iedereen die geliefden heeft verloren. Een andere benefiet met een Nederlandse inbreng is een compilatie-elpee met coverversies uit het repertoire van The Clash ten behoeve van het International Rescue Committee. Die plaat verschijnt volgende maand.

A New Tattoo: over doorleven na zelfdoding

Michael Milo is bij sommige lezers bekend van de band King Me. Hij schreef de song A New Tattoo voor en over zijn dochter Jonna. Zij beëindigde in 2020 op 16-jarige leeftijd haar leven. De titel verwijst naar de tatoeage van een bloemetje dat zij droeg en die Milo als blijvende herinnering heeft overgenomen. Het liedje is opgenomen met een gelegenheidsband met leden uit King Me, Templo Diez, Club Diana, M.I. Piercy, Damer en De Kift. De single verschijnt op 7″ en wordt zaterdagavond 27 januari gepresenteerd tijdens de eerste editie van het muziekfestival A New Tattoo.

Met het liedje en het festival wil Michael Milo het taboe over zelfdoding doorbreken. ‘We willen troosten, helen en mensen verbinden in liefde,’ schrijft hij in het persbericht. ‘We willen laten zien dat er wel degelijk leven is na zelfdoding.’ De avond in Haarlem begint om 19.30 uur en wordt geopend door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht. Je kunt daarnaast optredens verwachten van Henk Koorn (Hallo Venray), King Me Ltd., Templo Diez, Lisa Brakband en Kikid Theater. Tickets kosten € 7,50 en zijn te koop via het Patronaat. Met de opbrengst van de kaartverkoop en de single wordt A New Tattoo mede gefinancierd. Als er geld overblijft, is dat beschikbaar voor de volgende projecten van A New Tattoo.


Songs Of The Clash – Hearts & Minds & Crooked Beats

De Nederlandse band Labasheeda is een van de deelnemende bands aan het project Songs Of The Clash – Hearts & Minds & Crooked Beats. Deze compilatie, die op vinyl geperst zal worden, bevat muziek van The Clash, gecovered door bands uit diverse landen. Een van de bekendste deelnemers is de Amerikaanse band The Dandy Warhols. De opbrengsten zijn bedoeld voor International Rescue Committee, een organisatie voor humanitaire hulp aan slachtoffers in onder meer oorlogsgebieden en landen die zijn getroffen door natuurrampen. International Rescue Committee is actief in meer dan veertig landen en in 26 steden in de Verenigde Staten.

Songs Of The Clash wordt gefinancierd met hulp van crowdfundingwebsite Kickstarter. Op moment van schrijven is er iets meer dan 24 uur te gaan voor de deadline en zo te zien gaat het streefbedrag zeker gehaald worden. De officiële uitgave is 7 februari aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *