War Horse (Steven Spielberg, 2011)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

warhorse

Spielberg heeft een imposante cast om zich heen weten te verzamelen voor zijn paardenepos War Horse. Naarstig was ik op het witte doek op zoek naar de enige Nederlander onder de acteurs.

Onder de bekende namen vinden we onder meer Emily Watson (Breaking The Waves) als de moeder van boerenzoon Albert (Jeremy Irvine), Peter Mullan (Tyrannosaur) als zijn vader, David Thewlis (Naked) als de landeigenaar die tijdens een veiling in het dorp in Devon op hetzelfde paard aast, Tom Hiddleston (Archipelago, Midnight In Paris) als de legerkapitein die het paard koopt voor op het strijdveld, Benedict Cumberbatch (Tinker Tailor Soldier Spy) als majoor, de Fransman Niels Arestrup (Un Prophète) als de grootvader van een kleindochter die zich bij een Franse molen over het paard ontfermt, de dikke Deen Nicolas Bro (Adam’s Apples, Murk) als goede Duitser en in de slotfase zelfs nog even onze favoriete rij-instructeur (Eddie Marsan uit Happy-Go-Lucky) en onze lievelingspaardenslager (Philippe Nahon uit Seul Contre Tous, hier in de rol van veilingmeester).

Heb ik nog iemand overgeslagen? Ja. ‘Onze’ eigen Robert de Hoog. Ik heb alle uithoeken van elk massashot uitgeplozen, maar heb hem niet kunnen vinden. Zou zijn bijdrage op de montagevloer zijn beland of werd de jonge acteur onder de voet gelopen door de honderden andere Europese figuranten? Na alle media-aandacht vorig jaar mag zijn afwezigheid best een anticlimax genoemd worden.

6/10