La Doppia Ora (Giuseppe Capotondi, 2009)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

doppiaora

Als een hotelbezoekster uit een hoog hotelraam springt, is het kamermeisje Sonia (Kseniya Rappoport) danig van slag. Door de shock ligt haar wereld letterlijk ondersteboven. Na de ontmoeting met weduwnaar Guido (Filippo Timi) tijdens een avondje speeddaten, komt daar een tweede trauma bovenop, want de twee worden slachtoffer van een inbraak in het landhuis waar de man werkt als bewaker. Guido wordt neergeschoten en Sonia raakt gewond aan haar hoofd. De vrouw heeft haar grip op de werkelijkheid nu volledig verloren, en wij met haar.

Regisseur Giuseppe Capotondi mag vanwege de plot in de eerste helft van La Doppia Ora slechts mondjesmaat informatie vrijgeven over het vrouwelijke hoofdpersonage. Daardoor raakte ik snel uitgekeken op de gevolgen van haar kwakkelende geestestoestand en had ik geen behoefte me verder in haar verwarde percepties te verdiepen, geenszins van streek gebracht door goedkope schrikeffecten. Ongeduldige wachtte ik tot Sonia’s dubbelrol geopenbaard werd.

Voormalige reclamemaker Capotondi compenseert de opzichtige vaagheid en het gebrek aan verrassingen met mooie plaatjes. Door zijn mooifilmerij wordt enkel tijd gerekt, met als gevolg dat alle potentiële spanning en betrokkenheid extra vermindert.

4/10