The Trip (Michael Winterbottom, 2010)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

thetrip

The Trip is een vermakelijke road movie langs culinaire ijkpunten in pittoresk Groot-Brittannië, zij het minder avontuurlijk dan Tristram Shandy: A Cock And Bull Story (2005). In beide films plagen komieken Rob Brydon en Steve Coogan elkaar door te zien hoe ver ze kunnen gaan met hun verbale speldenprikjes.

In The Trip proberen de twee haantjes elkaar te overtroeven met imitaties van bekende acteurs, zoals Anthony Hopkins, Woody Allen en Al Pacino. Tijdens een etentje met twee vrouwelijke gasten blijkt een van de dames de imitatie van Michael Caine niet te herkennen, want ze komt uit Spanje en heeft vanwege nasynchronisatie nog nooit de echte stem van Michael Caine gehoord.

Ik vroeg me tijdens deze scène af in welke versie The Trip te zien is in Spanje, als de film dat land ooit bereikt. Zijn de Spaanse stemacteurs in staat even goede imitaties te geven van de Spaanse stemacteur die Michael Caine altijd voor zijn rekening neemt? Of wordt The Trip in Spanje ondertiteld uitgebracht en is het tijdens de imitatie doodsstil daar waar Britten, Amerikanen en Hollanders in lachen uitbarsten? Hoeveel procent maakt een stem deel uit van het acteerproces? Hoeveel procent Michael Caine heeft Spanje, samen met andere overdubbende landen, altijd moeten missen?

7/10