SuperClásico (Ole Christian Madsen, 2011)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

superclasico

Volgens De Filmkrant is SuperClásico geen klucht, maar dat is de Deense komedie wel degelijk.

Kluchten gaan over overspel en andere huwelijksperikelen en proberen de lach te scoren met behulp van pikanterieën. Zo laat de nieuwe Argentijnse voetbalvriend van Anna (Paprika Steen) tot tweemaal toe zijn handdoek van zijn lendenen vallen voor het tonen van een getraind achterwerk. Anna’s echtgenoot Christian (Anders W. Berthelsen) laat zich zonder protest in bad bespringen door het synthetisch bewerkte lichaam van huishoudster Fernanda (Adriana Mascialino).

De film hangt van incidentjes aan elkaar en maakt gemakzuchtig gebruik van toevalligheden. Zo loopt voetbalhater en wijnhandelaar Christian na een dwaaltocht door Buenos Aires tijdens een voetbalavond in een café toevallig een locale voetbalhater en wijnmaker tegen het lijf, ontmoet zijn zwijgzame zoon en Kierkegaardfan Oscar (Jamie Morton) een leuk Argentijns meisje van wie de vader toevallig een grote liefhebber is van Kierkegaard en boeken vader en zoon in de wereldstad zonder het van elkaar te weten een kamer in precies hetzelfde armoedige hotelletje.

Uit het feit dat deze tijdverspilling de Deense inzending was voor de Oscars, mag geconcludeerd worden dat 2011 een erbarmelijk Deens filmjaar was.

2/10