Simon Werner A Disparu… (Fabrice Gobert, 2010)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

simonwerner

Simon Werner A Disparu… opent met Love Like Blood van Killing Joke. De hitsingle keert een paar keer terug op de soundtrack. Blood. Killing. Veelzeggende woorden die weinig goeds beloven over de uitkomst van het raadsel van de verdwenen scholier Simon Werner.

Simons medescholieren speculeren en roddelen over wat er met hem gebeurd kan zijn. Als ook twee andere leerlingen niet meer tijdens de lessen komen opdagen is de roddel een complot geworden. De slachtoffers van de roddels zijn in 1992, het jaar waarin het verhaal zich afspeelt, net zo weerloos als de huidige generatie scholieren, zelfs zonder mobiele telefoontjes en YouTube. De geruchtenmachine beweegt alleen wat sneller dan twintig jaar geleden.

In sommige recensies wordt Rashomon als referentie genoemd, maar de structuur van Simon Werner A Disparu… vertoont meer overeenkomsten met Schemer van Hanro Smitsman uit 2010, vanwege de jeugdige cast, het thema van outcasts binnen een groep scholieren en de naamkaarten van de personages voor aanvang van elk filmdeel.

7/10