Mike Watt & Už Jsme Doma live @ OCCII (3 mei 2015)

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Mike Watt (links) & The Missingmen

Mike Watt (links) & The Missingmen

Mike Watt maakt buiten de spotlichten een breekbare indruk. De val over een monitor enige tijd geleden heeft de 57-jarige bassist geen goed gedaan. Als hij eenmaal zijn instrument in de hand heeft bloeit hij gelukkig weer helemaal op en speelt hij met dezelfde energie die hij had toen hij samen met zijn maatje D. Boon (1958-1985) de legendarische band Minutemen vormde. Terzijde gestaan door gitarist Tom Watson (o.a. Slovenly en Red Krayola) en drummer Raul Morales houdt Watt het erfgoed van Boon in ere.

Mike Watt & The Missingmen speelden gisteren in de OCCII een onnavolgbare set die klonk als een drie kwartier lang durende compositie. Tussen de nummers zat geen enkel rustpunt. Het trio schakelde van het ene nummer direct over naar het andere alsof ze werden geleid door een onzichtbaar persoon die tegelijkertijd een knop bij hen indrukte.

De onophoudelijke opeenvolging van dissonante akkoorden en intervallen vroeg veel van mijn incasseringsvermogen – er zitten grenzen aan wat ik aan muzikale informatie kan verwerken. Vrijwel geen enkele noot werd recht gespeeld. De paar fluistermomenten kwamen als geroepen. Geheel a capella fluisterde Watt halverwege het optreden uiteindelijk zo zacht dat voor even de bezoekers die het dichtst bij de bar stonden niet meer durfden te praten.

Mike Watt & The Missingmen maakt technisch vaardige muzikantenmuziek voor muzikanten met een avontuurlijke inborst, meer om naar te luisteren dan op de pogoën, al dachten een paar dronken jongens daar tijdens de toegift heel anders over.

Už Jsme Doma

Už Jsme Doma

Mike Watt doet zijn huidige tournee samen met de Tsjechische band Už Jsme Doma. Over hun opvallende optreden kun je lezen op Design Rocks, de enige muzieksite die over alles gaat behalve de muziek zelf.