Fase 7 (Nicholas Goldbárt, 2011)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

phase7

De Argentijnse horrorkomedie Fase 7 borduurt voort op een uitgekauwd gegeven: de medemens vormt een groter gevaar dan een dodelijk virus.

Als een mysterieuze ziekte Buenos Aires bereikt, wordt iedereen in de flat van het jonge echtpaar Coco (Daniel Hendler) en Pipi (Jazmín Stuart) voor alle zekerheid door de overheid in quarantaine gesteld. De bewoners mogen het pand onder geen beding verlaten en zijn afhankelijk van de slinkende inhoud van hun koelkast en het gedrag van de buren.

Het echtpaar heeft lang geen besef van de ernst van de situatie. Ze kibbelen gewoon door, zoals jonge echtparen over triviale ergernissen kunnen kibbelen, totdat de paranoia onder de overige bewoners langzaam hun huis binnendringt, de anders zo goeiige Coco zich laat ophitsen door een militante buurman en de grappen steeds schaarser worden.

Het beperkte budget noopt de personages in de tweede helft van de film tot veel gehol door het trappenhuis. Heen en weer en op en neer en weer terug. Wat een Argentijnse variant op Shivers (David Cronenberg, 1975) had kunnen zijn, heeft meer weg van een liedje van Drs. P.

5/10